Home - Diensten

Diensten

Spuitfolie

 

De folie die wij verwerken is een watergebaseerde, reukarme en milieuvriendelijke vloeistof op basis van gemodificeerde natuurlijke harsen. We verspuiten de folie en deze droogt op korte tijd uit tot een flexibele beschermfolie, die naderhand eenvoudig weer te verwijderd is. De folie laat bij het verwijderen geen residu achter. Op deze manier worden objecten beschermd tegen vuil, slijpspetters, cement/voeg spatten en tegen nog andere denkbare vormen. De folie is beschikbaar in een semi-transparante variant maar ook andere kleuren zijn mogelijk.

De toepassingen zijn dan ook legio, maar concentreren zich voornamelijk op ramen, kozijnen, deuren, sanitair, keukens, maar ook dure vloeren. Voor zowel nieuw/verbouw, renovatie van monumentale objecten. Schade uitsluiten is in de meeste gevallen niet geheel mogelijk, maar men kan op deze manier wel het risico aanzienlijk verkleinen. Men maakt eenvoudigweg de keuze of het goedkoper en/of gemakkelijker is, iets te vervangen, of het te beschermen.

EPR bestrijding

 

Eikenprocessierups komt voor op verschillende soorten eiken, en heeft zich inmiddels over heel Nederland verspreid. De rupsen maken nesten op de stammen of takken van de bomen, of, bij erg warm weer, in de grond aan de voet van eiken. De nesten zijn zichtbaar als een grotere of kleinere ‘bal’ omgeven door spinsel. Vanuit de nesten gaan de rupsen in optocht (vandaar de naam ‘processie’) naar de toppen van de takken om de jonge bladeren op te eten.
De harige Eikenprocessierupsen vervellen vijf maal. Vanaf het derde larvenstadium hebben de rupsen microscopisch kleine, giftige brandharen. Als deze haren in aanraking komen met de huid van mensen of zoogdieren zorgt dit voor een allergische reactie.
De eerste rupsen komen in april uit de eieren. Na een 5-tal keren vervellen zijn ze na ongeveer 2 maanden ruim 3 cm lang en volgroeid, en verpoppen ze tot vlinders. De vlinders paren en zetten in de (na)zomer eipakketten van 20 tot 50 stuks bij elkaar af. De eipakketjes blijven de winter over, op de takken van eiken.
De oude nesten van Eikenprocessierups blijven in de bomen achter, en zitten dan nog vol met vervellingshuidjes, pophuiden en brandharen. Ook deze kunnen nog gevaarlijk zijn voor mensen en zoogdieren, omdat de brandharen lange tijd hun giftige stof behouden.

De Eikenprocessierups vormt een probleem waar veel eiken bij elkaar staan. Een kilometerslange weg met aan weerszijden eiken, of een natuurgebied met veel eiken vormen een risico voor vestiging en verspreiding van de Eikenprocessierups. De schade aan de bomen is te zien aan de kaal gegeten uiteinden van de takken.
Deze zichtbare schade is niet het ergste. Eikeprocessierups is een risico voor de volksgezondheid. Eiken in de buurt van scholen, zwembaden, sportparken, bij drukke fietspaden en in recreatie-gebieden dienen dan ook goed bekeken te worden op aanwezigheid van eipakketten, rupsen of nesten.

 

Wilt u meer informatie of gelijk gebruik maken van onze diensten

GEKKO Spuitfolie Technologie

Wegtersweg 46,
7556 BR Hengelo
+31 (0)6 54 93 88 77
+31 (0)6 13 73 97 61
info@gekko-st.nl

VOLG ONS OOK OP: